Õunauputus on käes ja siin on üks väga lihtsa retsepti ja väheste koostisosadega õunakook, mis maitseb väga hästi. Lihtsad asjad pidiki geniaalsed olema. 🙂
Vaja läheb:
3 muna
60 g suhkrut taignale + 70 g õunatükkidele
0,25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
150 g jahu
1tl küpsetuspulbrit
250 g puhastatud ja sektoriteks viilutatud hapukaid õunu
1 tl kaneeli
30 g mandlilaaste
Vahusta munad 60 g suhkru, vanillisuhkru ja soolaga tugevaks vahuks. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu ning sõelu segu munavahu sisse. Sega taigen ettevaatlikult kokku, et taignasse jääks võimalikult palju õhku. Valmista ette lahtikäiv koogivorm (läbimõõt 20 cm). Selleks kata koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga.
Sega õunad suhkru ja kaneeliga.
Kuumuta ahi 160 kraadini (pöördõhuga). Pane taigen ja viilutatud õunad kihiti koogivormi. Raputa pealmisele taignakihile mandlilaastud. Küpseta kooki 40 minutit 160 kraadi juures. Tõsta kuumus 180 kraadini ja küpseta veel 5 minutit.
Lase koogil pisut jahtuda ja serveeri. Koogile võid raputada ka tuhksuhkrut.