Vaarakud

Jaga retsepti

Natuke nostalgiline retsept aga maitseb hea.

Vaja läheb taignale:

50 g toasooja võid

225 g jahu

0,25 tl söögisoodat

60 g suhkrut

1 muna

60 g hapukoort 

0,25 tl soola

Täidise jaoks läheb vaja:

200 g 9% kohupiima

1 tl vanillisuhkrut

1 spl nisujahu

1 muna

2 sl suhkrut

Vaarakute määrimiseks 1 munakollane ja vaarakutele raputamiseks tuhksuhkrut

Taigna valmistamiseks sega omavahel muna, hapukoor, suhkur ja sool. Lisa toasoe või ning sega ühtlaseks. Lisa soodaga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks ning pane külmkappi tahenema ca 30 minutiks. 

Täidise valmistamiseks sega omavahel munad, kohupiim, suhkrud ja jahu. 

Rulli taigen jahusel laual ca 5 mm paksuseks ja lõika ca 10 cm läbimõõduga ringid. Aseta taignaketta ühele poolele 1 spl kohupiimatäidist ning tõsta teine pool kohupiimale. Vaaraku servi ei ole vaja kokku suruda. Tore on kui täidis paistab vaarakute vahelt välja. Määri vaarakuid pealt munakollasega.

Pane vaarakud küpsetuspaberiga kaetud ahjulaadile ning küpseta neid eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit. Vaarakud on valmis, kui need on pealt kuldpruunid. 

vaata veel:

Eelroad

Maasikasalsa

Seda mõnusat salsat serveeri koos tortillakrõpsudega. Mõnus värske suvine amps. Retsept 4-le   Vaja läheb: 1 avokaado, hakitud ca 0,5

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola