Ülimaitsev saiavorm vanillikastme ja kaneelise rabarberimoosiga.

Jaga retsepti

In English

Sellest kogusest saad 7 väikest ramekini vormitäit saiavormi.

200g väikeseid kuivikuid
50 g võid
100 g rabarberimoosi
1 dl rosinaid
Kaneeli
4 munakollast
300 ml vahukoort
300 ml piima
100 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Määri vormid võiga ja määri või õhukese kihina ka kuivikutele.
Aseta vormi kihiti kuivikud, rosinad ja kaneeliga segatud rabarberimoos.
Keeda vanillikaste. Selleks kuumuta piima-vahukoore segu keemiseni ja sega aeglaselt hulka suhkrutega segatud munad. Jälgi, et muna ei kalgenduks ja segu oleks ühtlane.
Lisa segu vormidesse.
Küpseta ahjus 180 C juures ca 20 minutit. Saiavorm on valmis, kui vanillikaste on tarretunud ja saiavorm on pealt ilusa krõbeda koorikuga. HEAD ISU!

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350