Küpsetame traditsionaalset Itaalia lameleiba. Pehme ja õhuline ning eriti maitsev kohe soojalt peale küpsetamist. Lisandiks pisut värskeid rosmariinilehti ja soolahelbeid ning loomulikult oliivõli.
Koostisosad:
260 g nisujahu
200 g sooja vett
1 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
1 tl mett
2 spl oliivõli
Katteks:
6 spl Oliivõli
Soolahelbeid
Rosmariini lehti
Sega omavahel jahu, sool ja kuivpärm. Lisa vesi, mesi ja oliivõli. Sega ühtlaseks ja sõtku taigent ca 10 minutit. Kui taigen tundub liiga vedel siis lisa jahu.
Määri kauss oliivõliga ja pane taigen sooja kohta kerkima ca 2 tunniks. Kata kauss toidukilega.
Kui taigen on kerkinud siis määri ahjupann oliivõliga. Aseta taigen ahjupannile ja keera kohe teisipidi, et kogu taigen saaks õliga kaetud.
Laota taigen ahjuplaadile nii, et taigen oleks võimalikult ühepaksune (paksus ca 1,5 cm). Lase kerkida soojas kohas ca 30 minutit.
Vajuta näppudega taignasse augud (neid võib olla päris tihedalt). Raputa taignale soolahelbeid ja rosmariinilehti. Küpseta 220 C juures kuni Focaccia on kergelt pruunikas. Võta ahjust ja pintselda üle oliivõliga.
Head isu!
Eelroad
Lehtkapsa (kale) pesto
Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: