Kogus: (ca 28 tükki
Pastataignale läheb vaja:
65 g nisujahu 00
35 g durumnisujahu – semolina
1 muna
Pane kaussi jahud ning sega need omavahel. Lisa kaussi muna ja sega muna jahuga. Kalla segu lauale ning sõtku ühtlaseks taignaks. See võtab aega ca 5-10 minutit. Võta saadud taignapall ja mässi see toidukilesse ning pane külmkappi vähemalt 10 minutiks.
Sama operatsiooni saad teha ka köögikombainiga- sõtku tainast köögikombainiga ca 5 minutit kuni oled saanud ühtlase taignapalli. Võta saadud taignapall ja mässi see toidukilesse ning pane külmkappi vähemalt 10 minutiks.
Lisaks läheb vaja muna torteliini servade määrimiseks.
Täidise jaoks läheb vaja:
75 g ricottat
30 g riivitud kõvajuustu
Pool peotäit värsket spinatit
Riivitud muskaatpähklit
Maitsestamiseks musta jahvatatud pipart ja soola (vajadusel)
Purusta ricotta ja spinat köögikombainiga ühtlaseks massiks. Lisa riivitud kõvajuust ja sega veel kuni saad ühtlase massi. Maitsesta muskaatpähkli, musta pipra ja soolaga (vajadusel).
Vormi tortelliinid (kasuta ringide väljalõikamiseks 6 cm läbimõõduga küpsiselõikurit) ja keeda neid soolaga maitsestatud vees ca 5 minutit. Kui soovid suuremaid tortellinisid võid kasutada ka suurema läbimõõduga küpsiselõikurit. Serveeri tortelliinid koos võikastme, riivitud juustu ja röstitud basiilikulehtedega. Soovi korral võid lisada serveerimisel ka pisut sidrunikoort.
Kaste tortelliinidele:
40 g võid
1 küüslauguküüs
Värskeid basiilikulehti- röstimiseks
Serveerimiseks riivitud kõvajuustu
Riivitud sidrunikoort soovi korral
Pane pannile või ja hakitud küüslauk. Kuumuta madalal/keskmisel kuumusel 5-7 minutit kuni või kergelt pruunistub. Koori vaht. Samal ajal lisa või sisse basiilikulehti ja rösti need seal krõbedaks. Tõsta lehed köögipaberile kuivama.