Torta Bertolina

Jaga retsepti

Itaaliast pärit ja viinamarjadest valmistatud kook. Retseptis on kasutatud tumedaid, magusaid ja ilma seemneteta väikseid viinamarju. Viinamarjad on selles koogis ka üheks peamiseks koostisosaks. Itaalias on see kook pea igal perel erinev, kuna rtesepti antakse edasi põlvest põlve ja iga perenaine on sellesse oma muudatusi teinud. Sellel aastal on olnud imeline viinamarja aasta. Kes oleks võinud arvata, et ka meie oma koduses Eesti aias sellises koguses viinamarju võiks valmida ja seetõttu, et maitsvad oma aias kasvanud viinamarjad käepärast olid otsustasin ka selle koogiteo ette võtta.

Vaja läheb:

90g võid

150 g suhkrut+ 50 g koogi peale raputamiseks

1 tl vanillisuhkrut

2 muna

60 ml piima

250 g nisujahu+1 sl marjadele

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

500 g magusaid, väikseid ja kivideta viinamarju

 

Vahusta või suhkrutega heledaks vahuks. Lisa munad ükshaaval samal ajal kogu aeg vahustades. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa või-munasegule vaheldumisi piimaga. Vooderda lahtikäiva küpsetusvormi põhi küopsetspaberiga. Pane pool taignast küpsetusvormi põhjale ja määri see spaatliga laiali. Sega viinamarjad 1 sl jahuga ja pane pool viinamarjadest taignale. Tõsta viinamarjadel ülejäänud tainas ning laota taignale teine pool viinamarjadest. Raputa viinamarjadele suhkur ning küpseta kooki ahjus 160 C juures pöördõhuga 50-60 minutit. Koogi küpsust kontrolli puidust tikuga. Kui tikk jääb puhtaks on kook valmis.

Tõsta kook ahjust ning lase sellel vormis jahtuda.  Aseta kook serveerimisalusele ja raputa üle tuhksuhkruga. 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku