Selle retsepti teeb eriliseks pätsikestes kasutatud keedetud tatar, mis annab pätsikestele mõnusa konsistentsi ning praetud vürtsikilu, mis on kergelt krõbe ja soolaka maiguga.
Kogus: 10-12 pätsikest
Vaja läheb:
2 muna
1 dl vahukoort
0,25 tl soola
1 sl suhkrut
250 g keedetud tatart
50 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Praadimiseks võid
Klopi lahti munad ja lisa vahukoor, sool ning suhkur. Lisa munasegule jahu, keedetud tatar ja küpsetuspulber ning sega taigen ühtlaseks. Sulata pannil või ning tõsta pannile ca 5-6 cm läbimõõduga pätsikesed. Kõige parem oleks kasutada praadimiseks pannkoogipanni, siis saad ilusad ühtlased pätsikesed.
Kreem :
75 g maitsestamata toorjuustu
75 g 20% rasvasisaldusega hapukoort
2 tl punast meremarja
Maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
Sega omavahel kreemi koostisosad ning maitsesta kreem soola ja musta pipraga.
Kaunistamiseks:
160 g vürtsikilufileed
3-4 tl punast meremarja
Hakitud rohelist tilli
50 g kodujuustu
Praadimiseks toiduõli
Prae kilufileed väheses õlis mõlemad poolt kergelt pruunikaks ning tõsta köögipaberile nõrguma, et eemaldada üleliigne õli. Pane tatrapätsikestele kreem ning lisa kodujuust. Kaunista rohelise tilli ja meremarjaga ning lisa praetud kilufileed.