Tatrapätsikesed praetud kiluga

Jaga retsepti

Selle retsepti teeb eriliseks pätsikestes kasutatud keedetud tatar, mis annab pätsikestele mõnusa konsistentsi ning praetud vürtsikilu, mis on kergelt krõbe ja soolaka maiguga.

Kogus: 10-12 pätsikest

Vaja läheb:

2 muna

1 dl vahukoort

0,25 tl soola

1 sl suhkrut

250 g keedetud tatart

50 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

Praadimiseks võid

Klopi lahti munad ja lisa vahukoor, sool ning suhkur. Lisa munasegule jahu, keedetud tatar ja küpsetuspulber ning sega taigen ühtlaseks. Sulata pannil või ning tõsta pannile ca 5-6 cm läbimõõduga pätsikesed. Kõige parem oleks kasutada praadimiseks pannkoogipanni, siis saad ilusad ühtlased pätsikesed.

Kreem :

75 g maitsestamata toorjuustu

75 g 20% rasvasisaldusega hapukoort

2 tl  punast meremarja

Maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

Sega omavahel kreemi koostisosad ning maitsesta kreem soola ja musta pipraga.

Kaunistamiseks:

160 g vürtsikilufileed

3-4 tl punast meremarja

Hakitud rohelist tilli

50 g kodujuustu

Praadimiseks toiduõli

Prae kilufileed väheses õlis mõlemad poolt kergelt pruunikaks ning tõsta köögipaberile nõrguma, et eemaldada üleliigne õli. Pane tatrapätsikestele kreem ning lisa kodujuust. Kaunista rohelise tilli ja meremarjaga ning lisa praetud kilufileed.

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350