Tagurpidi rabarberi kook

Jaga retsepti

Mõnus ja lihtne karamelline rabarberi kook.

Koostisosad:
400 g rabarberit, tükeldatud
100 g fariinsuhkrut
100 g suhkrut
50 g võid
ca 300 g lehttainast
Sulata pannil või ja suhkrud. Lisa rabarber ja keeda segu ca  15 minutit, kuni segu pakseneb.
Tõsta saadud segu kinnise koogivormi põhja ( läbimõõt ca 24 cm ja kata lehttaignaga.
Küpseta ahjus 200 C juures 20-30 minutit või kuni lehttaigen on mõnusalt kerkinud ja pruunistunud.
Võta kook ahjust ja lase ca 10 minutit jahtuda. Kummuta kook taldrikule nii, et koogipõhi ehk rabarber jääks peale. Serveeri koos vanillijäätisega.
Iga ampsuga tunned kevadet. 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350