Tagurpidi ploomikoogikesed jäätise ja röstitud mandlilaastudega

Jaga retsepti

Mõnusad suvised koogikesed, mis valmivad kiiresti ja maitsevad imehästi. Ploomide asemel võib kasutada ka aprikoose, nektariine ja virsikud. Ühesõnaga kõiki neid vilju mida suvel meile parajasti pakkuda on.  Kasutasin koogikeste valmistamiseks silikoonist kuue pesaga muffinivormi.

Sellest kogusest saab 6 väikest koogikest.

 

Vaja läheb:

80 g pruuni suhkrut

6 suuremat ploomi , puhastatud, kivid eemaldatud ning poolitatud

25 g võid

150 g pärmilehttaigent

 

Serveerimiseks:

Vanillijäätist

Röstitud mandlilaaste

 

Sulata pannil pruun suhkur ning lisa või ja sega kuni saad ühtlase massi. Lisa pannile ploomi poolikud ja prae neid neid pannil mõlemalt poolt, kuni ploomid on kergelt pehmenenud ja osa mahla on ploomidest välja tulnud. Pane silikoonist muffinivormide põhja ploomid (lõigatud pool allpool). Kalla pannilt ploomidele siirup (jaga ühtlaselt muffinivormide vahel). Lõika lehttaigen kuueks ühtlaseks ruuduks ning kata ploomid lehttaigna tükiga. Suru taigna servad tihedalt vastu muffinivormi pesasid.  Torka kahvliga lehttaignasse augud, et õhk pääseks välja.

Küpseta kooke ahjus pöördõhuga 180 C juures ja 15 minutit või kuni lehttaigen on mõnusalt kerkinud ja kuldpruun. Võta koogid ahjust ja lase pisut jahtuda. Pane suurem plaat/taldrik muffinivormi peale ja kummuta koogikesed vormist välja taldrikule nii, et koogikeste pealmine kiht jääks vastu taldrikut ja ploomid peale.

Serveeri koos vanillijäätisega ning raputa peale röstitud mandlilaaste.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: