In English
Kaks jäätiseretsepti, millest üks on valmistatud piparmündi ja maasikatega ning teine Vana Tallinna likööris leotatud rosinatega ja digestive küpsistega.
Jäätise retsept:
4 L munakollast
4 spl suhkrut
200 ml piima
200 ml vahukoort
Kuumuta piima keemiseni.
Samal ajal sega munakollased ja suhkur.
Tõsta pott pliidilt ja nirista piima hulka suhkru-muna segu. Sega kogu aeg ja jälgi, et munakollased ei läheks tükki. Tõsta pott pliidile tagasi ja kuumuta madalal kuumusel kuni segu pakseneb (konsistents nagu kissell) samal ajal kogu aeg segades. Jahuta saadud segu ning lisa vahukoor. Valmista jäätis- järgides oma jäätisemasina kasutusjuhendit.
Kui jäätis on valmis sega sisse soovitud täidis ja pane jäätis sügavkülma tahenema.
HEAD ISU!
Piparmündi-maasikatäidis:
3 vart piparmünti
50 g suhkrut
250 g maasikaid
2 spl peeneks hakitud piparmündi lehti
Tükelda maasikad ja pane need koos piparmündi ja suhkruga madalale kuumusele keema.
Keeda kuni oled saanud paksu täidise. Võta piparmündivarred välja ja viska minema.
Jahuta täidis ning lisa hulka 2 spl peeneks hakitud värskeid piparmündi lehti.
Rosina ja küpsisetäidis:
50 g heledaid väikseid rosinaid
5 tk digestive küpsist
25 g Vana Tallinna likööri
Leota rosinaid likööris üleöö.
Lisa rosinad ja purustatud küpsised jäätisele.
Eelroad
Bruchettad krevettide ja kirsstomatitega
Suvine eelroog või väike amps suveõhtusse. Valmib kiirelt ja on maitselt kergelt magus ja vürtsikas. Retsept kahele Vaja