Suvine mustikakook krõbeda kreeka pähkli kattega

Jaga retsepti

Suvine mustikakook, mis on õhuline ja mustikatest pungil ning lisaks kõigele on seda lihtsalt imelihtne teha. 

Koogile läheb vaja:

300 g jahu

100 g suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

60 g võid

160 ml piima

500 ml mustikaid


Krõbeda katte jaoks läheb vaja:

75 g suhkrut

45 g jahu

30 g kreeka pähkleid, purustatud

0,5 tl kaneeli

3 spl võid

Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Sega omavahel toasoe pehme või ning piim. Lisa saadud segule kuivainete segu. Tainas mille saad on väga paks nii, et lõpliku segamise pead tegema käega. Lisa mustikad ja ühtlusta taignaga ning seda ikka käega.

Kata küpsetusvorm (suurus 20*30 cm) küpsetuspaberiga ning laota sinna taigen ning silu ühtlaseks.

Valmista puru. Selleks sega omavahel purustatud kreeka pähklid, suhkur, jahu ja kaneel. Lisa või ja näpi ühtlaseks puruks. Laota saadud puru taignale.

Küpseta ahjus 180 C juures ca 40 minutit või kuni kooki torgatud puidust tikk jääb puhtaks.


vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50