Suvine mustikakook krõbeda kreeka pähkli kattega

Jaga retsepti

Suvine mustikakook, mis on õhuline ja mustikatest pungil ning lisaks kõigele on seda lihtsalt imelihtne teha. 

Koogile läheb vaja:

300 g jahu

100 g suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

60 g võid

160 ml piima

500 ml mustikaid


Krõbeda katte jaoks läheb vaja:

75 g suhkrut

45 g jahu

30 g kreeka pähkleid, purustatud

0,5 tl kaneeli

3 spl võid

Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Sega omavahel toasoe pehme või ning piim. Lisa saadud segule kuivainete segu. Tainas mille saad on väga paks nii, et lõpliku segamise pead tegema käega. Lisa mustikad ja ühtlusta taignaga ning seda ikka käega.

Kata küpsetusvorm (suurus 20*30 cm) küpsetuspaberiga ning laota sinna taigen ning silu ühtlaseks.

Valmista puru. Selleks sega omavahel purustatud kreeka pähklid, suhkur, jahu ja kaneel. Lisa või ja näpi ühtlaseks puruks. Laota saadud puru taignale.

Küpseta ahjus 180 C juures ca 40 minutit või kuni kooki torgatud puidust tikk jääb puhtaks.


vaata veel:

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta