Suvine mustikakook krõbeda kreeka pähkli kattega

Jaga retsepti

Suvine mustikakook, mis on õhuline ja mustikatest pungil ning lisaks kõigele on seda lihtsalt imelihtne teha. 

Koogile läheb vaja:

300 g jahu

100 g suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

60 g võid

160 ml piima

500 ml mustikaid


Krõbeda katte jaoks läheb vaja:

75 g suhkrut

45 g jahu

30 g kreeka pähkleid, purustatud

0,5 tl kaneeli

3 spl võid

Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Sega omavahel toasoe pehme või ning piim. Lisa saadud segule kuivainete segu. Tainas mille saad on väga paks nii, et lõpliku segamise pead tegema käega. Lisa mustikad ja ühtlusta taignaga ning seda ikka käega.

Kata küpsetusvorm (suurus 20*30 cm) küpsetuspaberiga ning laota sinna taigen ning silu ühtlaseks.

Valmista puru. Selleks sega omavahel purustatud kreeka pähklid, suhkur, jahu ja kaneel. Lisa või ja näpi ühtlaseks puruks. Laota saadud puru taignale.

Küpseta ahjus 180 C juures ca 40 minutit või kuni kooki torgatud puidust tikk jääb puhtaks.


vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest