Suvine mustikakook, mis on õhuline ja mustikatest pungil ning lisaks kõigele on seda lihtsalt imelihtne teha.
Koogile läheb vaja:
300 g jahu
100 g suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
60 g võid
160 ml piima
500 ml mustikaid
Krõbeda katte jaoks läheb vaja:
75 g suhkrut
45 g jahu
30 g kreeka pähkleid, purustatud
0,5 tl kaneeli
3 spl võid
Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Sega omavahel toasoe pehme või ning piim. Lisa saadud segule kuivainete segu. Tainas mille saad on väga paks nii, et lõpliku segamise pead tegema käega. Lisa mustikad ja ühtlusta taignaga ning seda ikka käega.
Kata küpsetusvorm (suurus 20*30 cm) küpsetuspaberiga ning laota sinna taigen ning silu ühtlaseks.
Valmista puru. Selleks sega omavahel purustatud kreeka pähklid, suhkur, jahu ja kaneel. Lisa või ja näpi ühtlaseks puruks. Laota saadud puru taignale.
Küpseta ahjus 180 C juures ca 40 minutit või kuni kooki torgatud puidust tikk jääb puhtaks.