Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Jaga retsepti

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga.
Koostisosad:
3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud 
2 spl röstitud seesamiseemneid
soola ja pipart
2 muna
20 g maisitärklist
30 g odrajahu
100 g väikesteks tükkideks hakitud juustu võib olla ka riivitud
praadimiseks toiduõli
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Sega suvikõrvits 1 tl soolaga ning jäta sõelale nõrguma ca 30 minutiks, et eralduks üleliigne mahl. Sega omavahel odrajahu, seesamiseemned ja maisitärklis.
Lisa suvikõrvitsale jahude segu, munad ning juust. Sega ühtlaseks taignaks ning maitsesta soola ning pipraga. Vormi väikesteks suupärasteks snäkkideks.
Prae kuumal pannil snäkid mõlemalt poolt kuldpruuniks ja serveeri kuumalt koos dipiga.
Samal ajal kui suvikõrvits nõrgub valmista dipikaste.
Selleks läheb vaja:
2 spl mett
0,5 tl kuivatatud tšillihelbeid koos seemnetega
poole sidruni mahl
Pane kõik koostisosad potti ja kuumuta kuni keemiseni. Saad sellise paksu siirupi moodi dipikastme.

vaata veel:

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi 

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad