Väga mõnus mahlase konsistentsiga suvikõrvitsast küpsetis, mis isegi üleöö seistes ei kuiva vaid jääb mõnusalt mahlane. Ideaalne ja maitsev viis kuidas kasutada suvikõrvitsaid. Sidrun annab keeksile mõnusalt terava maitsenüansi.
Koostisosad:
150 g toiduõli
170 g apelsini kreeka jogurtit
1 sl sidrunimahla
3 muna
400 g suhkrut
410 g jahu
1 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl riivitud sidrunikoort
ca 400 g riivitud suvikõrvitsat
1 tl vanilliekstrakti
Glasuur
200 g tuhksuhkrut
1-2 sl sidrunimahla
Sega jogurt, sidrunimahl, toiduõli ja suhkur.
Lisa segusse ühekaupa munad
Sega omavahel kuivained ja sidrunikoor.
Ühenda vedelikud ja kuivained ühtlaseks taignaks.
Lisa suvikõrvits, millest on välja pigistatud suurem osa vedelikku ja vanilliekstrakt taignale.
Sega ühtlaseks.
Jaga saadud segu kahe ettevalmistatud leivavormi vahel. Mina panen leivavormi küpsetuspaberi, mille olen eelnevalt kokku kägardanud. Selline kortsus tükk küpsetuspaberit sobitub vormi paremini.
Küpseta 175 C juures ca 60 minutit. Küpsust kontrolli puutikuga, Kui tikk jääb puhtaks ja küpsetis on pealt kuldkollane – siis on see valmis.
Võtta ahjust ja lase ca 5 minutit jahtuda.
Samal ajal valmista glasuur.
Sega kokku tuhksuhkur ja sidrunimahl. Sidrunimahla kogust reguleeri silma järgi. Glasuur peaks olema piisavalt paks, et saaks kallata keeksile ja glasuur jääks keeksi peale pidama ja ei nõrguks maha.
Serveeri jahtunult. Sobib hästi kreeka jogurtiga ja ka lihtsalt niisama.
Eelroad
Focaccia ja pesto
Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.