Üks mõnus magus suvine amps
Pavlova põhi:
4 L suuruses munavalget, toatemperatuuril
75 g tumedat šokolaadi, hakitud
200 g suhkrut
0,75 sl valge veini äädikat
1 tl vanillisuhkrut
Virsikutäidis:
450 g virsikuid
60 g heledat Muscovado suhkrut
Katteks:
200 g Alma šokolaadi-metspähklimaitselist pudingit
Virsikutäidis
Maasikaid, söödavaid lilli
Kuumuta ahi 190 C-ni. Joonista küpsetuspaberile 14 cm rõngas
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sellele aitab kaasa näpuotsatäis soola.
Lisa lusikatäie kaupa suhkur ja vahusta kuni suhkur on sulanud ning vaht tugev ning läikiv.
Lisa äädikas ja vanillisuhkur.
Sulata šokolaad vesivannil ja lase pisut jahtuda enne kasutamist.
Määri besee küpsetuspannile ning tilguta peale šokolaad. Sega tikuga, et moodustuks muster.
Vormi beseepõhi, et keskele jääks väike lohk, kuhu hiljem panna täidis.
Alanda ahjutemperatuur 150 C-ni ja küpseta Pavlovat ca 45 minutit, kuni Pavlova on pealt krõbe. Lülita ahi välja ja jäte Pavlova ahju jahtuma (hoia ahjuuks poikvel).
Virsikutäidise jaoks lõika virsikud sektoriteks ja pane pannile koos suhkruga. Kuumuta kuni virsikud hakkavad pehmenema ja virsikumahlast ja suhkrust moodustub kergelt veniv glasuur virskute über. See võtab aega ca 5 minutit. Lase täidisel jahtuda.
Pane kook kokku vahetult enne serveerimist.
Määri koogipõhjale puding ja laota peale virsikutäidis. Kaunista maasikate ja söödavate lilledega.