Šokohoolikute unelmate kook.
Soolane šokolaadi muretaignapõhi:
110 g jahu
40 g mandlijahu
40 g magustamata kakaopulbrit
70 g suhkrut
0,25 tl soola
100 g võid, toatemperatuuril
Kardemoni ganache:
0,5 tl purustatud kardemoni
200 g vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
näpuotsaga soola
Pirukapõhi:
Kuumuta ahi 175 C juurde.
Sega omavahel jahu, mandlijahu, suhkur, kakao ja sool.
Lisa või ja näpi taigen sõrmedega purutaoliseks massiks, kuni või on ilusti ühtlustunud kuivanetega ja kokku pressides moodustab taigna.
Jaga saadud taigen piklikusse lahtikäivasse pirukavormi (10×30 cm) ja pressi see ilusa ühtlase kihina vastu koogivormi.
Torgi koogipõhja kahvliga augud ja küpseta põhja 15 minutit.
Ganache valmistamine:
Kuumuta vahukoort ja kardemoni potis keskmisell kuumusel. Lase keema tõusta ja eemalda kohe pliidilt. Pane šokolaad suurde kaussi ja lisa läbi sõela kuum koor. Lisa sool ja lase seista 3 minutit. Sega korralikult kuni saad ühtlase ganache.
Kalla ganache jahtunud koogipõhjale ja lase seista külmkapis 3-4 tundi. Kaunista vastavalt oma soovile ja hoia kooki kuni serveerimiseni külmkapis.