Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Jaga retsepti

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles retseptis marineerisin keedetud mune sojakastmes aga täidise tegin nagu tavalistel täidetud munadel. Lisaks punast forellimarja, rohelist tilli ja musti seesamiseemneid.

Pidulik roog Eesti sünnipäeva lauale saigi valmis.

Vaja läheb:

7 muna (munad peavad olema toatemperatuuril)

Marinaadi jaoks läheb vaja:

150 ml puljongit

8 spl sojakastet

8 sl riisiäädikat

4 sl tumedat sojakastet

Sega marinaadi koostisosad.

Munatäidise jaoks läheb vaja:

50 g majoneesi ( kui tundub, et täidis on liiga paks võid majoneesi juurde lisada)

pisut soola ja prurustatud musta pipart

Kaunistuseks forellimarja, tilli ja musti seesamiseemneid

Keeda mune.  Munakollane peab olema täiesti kõva. Jahuta keedetud munad ja koori need ning pane need grip kotti kallatud marinaadi sisse marineeruma 24 tunniks. Vahepeal võid kotis olevaid mune liigutada, et munad oleksid igast küljest marinaadiga kaetud.

Järgmisel päeval võta munad marinaadist ja kuivata need köögipaberiga. Lõika munad pikuti pooleks ja uurista välja munakollane. Pane munavalge poolikud vaagnale.

Munatäidise valmistamiseks purusta munad kahvliga ja lisa majonees. Kui soovid õhtlast ja siledat täidist, siis kasuta saumikserit. Maitsesta saadud segu musta pipra ja soolaga. Pane saadud segu pritskotti ning täida munavalgepoolikud. Kaunista forellimarja, rohelise tilli ja musta seesamiseemnetega.

Head isu!

 

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks