Sõbrapäeva Biscotti´d

Jaga retsepti

Biscotti´d ehk Itaalipärased kaks korda küpsetatud  küpsised. Maitsevad eriti hästi 
Espresso´s leotatuna ja sobivad imehästi serveerimiseks armsatele sõpradele. Valmistamine on imelihtne aga võtab pisut aega.
Selles retseptis on kasutatud metsapähkleid, mandleid ja datleid.

Koostisosad:
115 g metspähkleid

55 g mandleid
120 g datleid
0,5 tl küpsetuspulbrit
250 g suhkrut
250 g jahu
3 muna (M suurus)
0,25 tl meresoola
1 apelsini riivitud koor

Haki datlid, pähklid ja mandlid väiksemateks tükkideks.
Sega jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Lisa ühekaupa lahtiklopitud munad ning sega ühtlaseks taignaks. Lisa datlid, pähklid ja mandlid ning riivitud apelsini koor. Sõtku ühtlaseks taignaks.
Soojenda ahi 140 C juurde (kasuta pöördõhuga küpsetamise programmi).
Jaga taigen kaheks osaks ja vormi taignast ca 20 cm pikkused vorstid.
Aseta need küpsetusplaadile küpsetuspaberi peale ja küpseta ahjus ca 40 minutit.

Võta Biscotti pätsid ahjust välja ning lase neil pisut jahtuda. Lõika pätsidest ca 1,5 cm laiused ühtlased viilud. Küpseta viile  ca 20 minutit, pööra  teine pool ning küpseta veel ca 20 minutit.
Lase jahtuda täielikult enne serveerimist.

ILUSAT SÕBRAPÄEVA ARMSAD SÕBRAD!

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50