Biscotti´d ehk Itaalipärased kaks korda küpsetatud küpsised. Maitsevad eriti hästi
Espresso´s leotatuna ja sobivad imehästi serveerimiseks armsatele sõpradele. Valmistamine on imelihtne aga võtab pisut aega.
Selles retseptis on kasutatud metsapähkleid, mandleid ja datleid.
Koostisosad:
115 g metspähkleid
55 g mandleid
120 g datleid
0,5 tl küpsetuspulbrit
250 g suhkrut
250 g jahu
3 muna (M suurus)
0,25 tl meresoola
1 apelsini riivitud koor
Haki datlid, pähklid ja mandlid väiksemateks tükkideks.
Sega jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Lisa ühekaupa lahtiklopitud munad ning sega ühtlaseks taignaks. Lisa datlid, pähklid ja mandlid ning riivitud apelsini koor. Sõtku ühtlaseks taignaks.
Soojenda ahi 140 C juurde (kasuta pöördõhuga küpsetamise programmi).
Jaga taigen kaheks osaks ja vormi taignast ca 20 cm pikkused vorstid.
Aseta need küpsetusplaadile küpsetuspaberi peale ja küpseta ahjus ca 40 minutit.
Võta Biscotti pätsid ahjust välja ning lase neil pisut jahtuda. Lõika pätsidest ca 1,5 cm laiused ühtlased viilud. Küpseta viile ca 20 minutit, pööra teine pool ning küpseta veel ca 20 minutit.
Lase jahtuda täielikult enne serveerimist.
ILUSAT SÕBRAPÄEVA ARMSAD SÕBRAD!
Eelroad
Pesto Gran Regale juustuga
Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran