Krõbedad taignakoorikud, mis on täidetud ricottaga ning maitsestatud suhkrustatud apelsinikoortega. Minu meelest on see üks õige kevadine magustoit. Meenutab päikeselist Itaaliat.
Vaja läheb täidisele:
500 g Ricottat
150 g suhkrut
1 tl kaneeli
40 g suhkrustatud apelsinikoort- tükeldatud peenikesteks tükkideks
Sega omavahel ricotta, suhkur, kaneel ja apelsinikoore tükid. Pane kreem pritskotti ning hoia seda külmkapis vähemalt 30 minutit.
Taignakoorikutele läheb vaja:
300 g jahu
2 tl kakao pulbrit
näpuotsaga soola
40 g suhkrut
60 g võid
120 g Marsala veini
1 muna määrimiseks
Sega kokku marsala vein, jahu, sool, suhkur, kakao pulber, kuni saad ühtlase purutaolise massi. Kõik lõpus lisa toasoe või ning sõtku kuni saad ühtlase taigna.
Mässi taigen toidukilesse ning lase taignal puhata ca 30 minutit külmkapis. Rulli taigen lahti ning voldi seda kolmekordselt rullimiste vahepeal. Lõpus rulli taigen jahuga kaetud laual õhukeseks ning lõika sealt välja 10 cm läbimõõduga ringid. Kõige parem on tainast rullida pastamasinaga aga saab ka käsitsi. Rulli ringid ümber cannoli torude (metallist spetsiaalsed torud) nii, et ringi servad kattuksid. Ringide kattumise kohale määri lahtiklopitud muna, et taigen korralikult kokku kleepuks. Eelnevalt määri metallist cannoli torusid kergelt õliga.
Küpseta cannolisid kuumas õlis. Eemalda metallist vorm ning küpseta cannoli kestad kuldpruuniks. Pane need köögipaberile nõrguma, et eemaldada üleliigne õli. Lase jahtuda toatemperatuurile.
Täida cannoli kestad kreemiga ning kaunista cannoli otsad pistaatsiapähklitega ning rapputa cannolidele kergelt tuhksuhkrut.
Juurde võid serveerida tassikese espressot ja mõnus magustoit ongi garanteeritud.