Väga maitsev toit, mis sobib imehästi vihmasesse õhtusse. Mõnusad mereannid maitsevad alati imeliselt.
Koostisosad
1 kg sinimerekarpe
2 šalottsibulat
25 g juursellerit
3 suuremat küüslauguküünt
1 tl tšillihelbeid
15 g võid
toiduõli
100 ml valget kuiva veini
200 ml vahukoort
200 g sulatatud juustu
maitseks soola, pipart, suhkrut
rohelist tilli
Puhasta ja tükelda sibul, küüslauk ja juurseller pisikesteks ühesuurusteks tükkideks. Prae sibulat, juursellerit, küüslauku ja tšillihelbeid pannil või ning toiduõli segus kuni sibulad on muutunud klaasjaks. Lisa valge vein ja lase sellel keeda mõni minut nii, et alkohol aurustuks. Lisa vahukoor ning lase mõni minut keeda.
Lisa sulatatud juust ja keeda saadud segu madalal kuumusel kuni juust on sulanud. Maitsesta kaste soola, pipra ja vajadusel suhkruga. Lisa hakitud värske till.
Kõige lõpuks lisa pestud sinimerekarbid ja hauta neid kinnise kaane all ca 7 minutit kuni karbid on ilusti avanenud. Karbid, mis ei ole avanenud viska minema ja ära neid söö.
Serveeri karpe koos kastmega ja raputa peale värsket hakitud tilli.
Kõrvale pakkusin omaküpsetatud haputaigna saia, millel on krõbe koorik ja pehme sisu.
Eelroad
Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga
Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud 2 spl röstitud seesamiseemneid soola