Selle aasta esimene rabarberi kook jõudis just blogisse. Pisut uhkeldav ja ka väga maitsev. Eriti hea järgmisel päeval.
Vaja läheb:
Taignale:
200 g jahu
100 g võid
40 g suhkrut
pisut soola
1 muna
Sega jahu, suhkur ja sool. Lisa tükeldatud või ning näpi ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sõtku ühtlaseks taignaks. Rulli taigen piklikuks tükiks ja sobita piklikusse- lahtikäivasse pirukavormi (suurus 10*35 cm). Torka kahvliga pirukapõhja augud ning kata taigen küpsetuspaberiga ja aseta paberile küpsetusoad.
Pane vorm eelkuumutatud ahju ja küpseta 210 C juures 10 minutit. Eemalda küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta veel 10 minutit. Tõsta põhi ahjust ja lase jahtuda.
Rabarberi täidis:
200 g tükeldatud rabarberit
100 g suhkrut
1/4 sidruni koor
2 spl vett
1 tl maisitärklist+ 1 spl vett
Pane kõik koostiosad potti ning keeda neist täidis, kuni rabarber on pehme. Kõige lõpus lisa veega segatud tärklis, et täidist paksendada. Tõsta valmis täidis kõrvale oma järge ootama.
Mandlitäidis:
2 muna
50 g mandlijahu
50 g suhkrut
Sega omavahel munad suhkruga ning lisa mandlijahu.
Määri rabarberitäidis eelküpsetatud põhjale ning lisa rabarberi täidise peale mandlitäidis. Küpseta eelkuumutatud ahjus 210 C juures 15 minutit. Tõsta kook ahjust väja jahtuma.
Valmista sefiir:
Vaja läheb:
3 munavalget
150 g vett
150 g suhkur
Kuumuta suhkur veega 115 C juurde ning nirista see peene joana vahustatud munavalgete hulka samal ajal kreemi kogu aeg edasi vahustades. Vahusta 5 minutit, kuni moodustub ühtlane tugev munavalgekreem.
Tõsta kreem jahtunud koogile. Kui soovid võid kasutada ka pritskotti ja tüllesid.
Kui soovid kooki ka kaunistada võid gaasipõletiga munavalgekreemi servasid pisut kõrvetada.