Koorene seavälisfilee seentega, mis sobib hästi serveerimiseks krõbedate ahjukartulitega.
Vaja läheb:
0,6 kg seavälisfileed
2 sibulat
4 küüslauguküünt
400 g seeni
400 ml kohvikoort
200 g sulatatud juustu
liha praadimiseks toiduõli
maitsestamiseks soola ja pipart
Lõika seavälisfileest ca 1 cm laiusega viilud ning pehmenda liha haamri sileda poolega. Maitsesta liha musta pipra ja soolaga ning jäta seisma toatemperatuurile ca 1 tunniks.
Prae lihatükid pannil kõrgel kuumusel mõlemalt poolt kuldruuniks. Tõsta liha pannilt ja lisa pannile tükeldatud sibul ja küüslauk ning tükeldatud seened. Prae kuni seened on kergelt pruunikad. Lisa pannile koor ning sulajuust. Lase kastmel keema tõusta ja sega kuni sulajuust on täielikult sulanud. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Pane liha kihiti ahjuvormi ning kalla neile kaste.
Pane ettekuumutatud ahju 220 C juurde küpsema ca 30 minutiks. Vorm muutub pealt mõnusalt kuldpruuniks.
Serveeri koos krõbedate kartulisektoritega ja rohelise salatiga.