Samosa´d või sambuus´id nagu neid Somaalias kutsutakse on kolmnurksed liha ja vürtsidega täidetud küpsetised. Tavaliselt tehakse neid pärastlõunase tee (asariya) juurde.
Retsept pärineb siit:
175 g jahu
1 tl soola
2 tl oliivõli
130 g sooja vett
500 g veise hakkliha
suur sibul
1 punt koriandrit
1 tl karripulbrit
maitsestamiseks soola
Toiduõli friteerimiseks
Samosa täidis:
Sega hakkliha karripulbriga ja lase seista ca 1 tund külmkapis.
Tükelda sibul ja haki koriander.
Hauta hakkliha pannil, kuni see on läbiküpsenud.
Lisa sibul, koriander ja küpseta ca 2 minutit.
Lase täidisel jahtuda.
Samosa tainas:
Pane jahu, õli ja soe vesi kaussi ja sega kuni saad ühtlase taigna.
Jaga tainas kolmeks palliks.
Rulli kolm taignapalli ümmarguseks praetaldriku suurusteks ringideks.
Määri ringid pealt õliga ja aseta need üksteise otsa. Oli takistab ketaste kleepumist üksteise külge. Rulli üksteise otsa asetatud kettad õheks suureks kettaks ja ja jaga see veerandikeks.
Küpseta igat veerandit pannil ca 1 minut kummaltki poolt. Ära üle küpseta.
Eralda küpsetatud veerandid ja mässi need toidukilesse.
Samosade vormimine:
Sega 2 sl jahu 60 g sooja veega, et moodustuks pasta, millega saab liimida samosade külgi.
Moodusta igast veerandist torbik ja kleebi külg kokku jahupastaga. Saad jäätisetorbiku moodi torbiku, mis täida seest hakklihaseguga.
Kata torbikusuu torbiku ülemise serva komnurgaga ja kleebi see jahupastaga kinni.
Nii saad kolmnurkse samosa. Tee sama kõikide taigna veerandikega.
Samosade küpsetamine:
Kuumuta õli frituüüris 180 C-ni ja küpseta samosasid seni kuni need on kuldpruunid.
Aseta need paberist köögirätikule, et üleliigne õli nõrguks ära.
Head isu!
1 tl soola
2 tl oliivõli
130 g sooja vett
500 g veise hakkliha
suur sibul
1 punt koriandrit
1 tl karripulbrit
maitsestamiseks soola
Toiduõli friteerimiseks
Samosa täidis:
Sega hakkliha karripulbriga ja lase seista ca 1 tund külmkapis.
Tükelda sibul ja haki koriander.
Hauta hakkliha pannil, kuni see on läbiküpsenud.
Lisa sibul, koriander ja küpseta ca 2 minutit.
Lase täidisel jahtuda.
Samosa tainas:
Pane jahu, õli ja soe vesi kaussi ja sega kuni saad ühtlase taigna.
Jaga tainas kolmeks palliks.
Rulli kolm taignapalli ümmarguseks praetaldriku suurusteks ringideks.
Määri ringid pealt õliga ja aseta need üksteise otsa. Oli takistab ketaste kleepumist üksteise külge. Rulli üksteise otsa asetatud kettad õheks suureks kettaks ja ja jaga see veerandikeks.
Küpseta igat veerandit pannil ca 1 minut kummaltki poolt. Ära üle küpseta.
Eralda küpsetatud veerandid ja mässi need toidukilesse.
Samosade vormimine:
Sega 2 sl jahu 60 g sooja veega, et moodustuks pasta, millega saab liimida samosade külgi.
Moodusta igast veerandist torbik ja kleebi külg kokku jahupastaga. Saad jäätisetorbiku moodi torbiku, mis täida seest hakklihaseguga.
Kata torbikusuu torbiku ülemise serva komnurgaga ja kleebi see jahupastaga kinni.
Nii saad kolmnurkse samosa. Tee sama kõikide taigna veerandikega.
Samosade küpsetamine:
Kuumuta õli frituüüris 180 C-ni ja küpseta samosasid seni kuni need on kuldpruunid.
Aseta need paberist köögirätikule, et üleliigne õli nõrguks ära.
Head isu!