Rosinate ja kreeka pähklitega sidruniküpsised

Jaga retsepti

Pehmed küpsised, millel on kerge sidrunimaitse ning rosinate magusus. Mõnusa krõmpsuva konsistentsi annavad kreeka pähklid.

Vaja läheb 30 küpsise valmistamiseks:

1 väiksem sidrun

150 g suhkrut

150 g toasooja võid

2 muna

200 g jahu

100 g mandlijahu

2 tl vanillisuhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

50  g rosinaid

50 g tükeldatud kreeka pähkleid

tuhksuhkrut taignapallide veeretamiseks

Vahusta toasoe või suhkru ja riivitud sidrunikoorega. 

Lisa vahustatud võile ühekaupa lahtiklopitud munad ning sidrunist pressitud sidrunimahl. Vahusta ühtlaseks vahuks.

Sega omavahel kuivained: jahu, mandlijahu, sool, küpsetuspulber, vanillisuhkur, rosinaid ja tükeldatud kreeka pähkleid.

Lisa kuivainete segu võivahule ning sega ühtlaseks taignaks. 

Pane saadud taigen sügavkülma 30 minutiks enne küpsetamist.

Võta taigen ja jaga see 30-ks võrdseks osaks. Rulli saadud tükid pallikesteks ja veereta neid tuhksuhkrus. Pane pallikesed

küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta saadud pallikesi ahjus 180 C juures 8-10 minutit.

 

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant