Rosinapisarad

Jaga retsepti

Vahel leiab häid ideid küpsetamiseks ka kriminaalromaanidest. Üks minu lemmiksari, mida hea ja kerge lugeda on Joanne Fluke poolt kirjutatud raamatud ning mis sisaldavad ka mõnusaid toiduretsepte.

See retsept on pärit Joanne Fluke raamatust: “Mõrv porgandikoogiga” ja rosinaküpsised on alati need mis maitsevad hästi. Nendes küpsistes on rohkelt rosinaid ja need jäävad mõnusalt pehmed. 

Sellest kogusest saab umbes 50 küpsist.

Koostisosad:

360 ml rosinaid

360 ml vett

840 ml jahu

0,5 tl soola

1 tl küsoetuspulbrit

1 tl soodat

200 g pehmet toasooja võid

120 ml suhkrut

1 tl vanilliekstrakti

3 lhtiklopitud muna

Küpsiste katmiseks 120 ml suhkrut

Pane rosinad koos veega potti ja keeda madalal kuumusel kuni vesi on aurunud ja rosinatesse imbunud ning rosinad on pehmed. Võta pott tulelt ja lase rosinatel jahtuda. Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja sooda. Vahusta mikseriga või ja 120 ml suhkrut heledaks vahuks. Lisa võivahule osade kaupa lahtiklopitud munad ning vahusta kuni oled saanud ühtlase vahu. Lisa rosinad ja vanilliekstrakt ja jahude segu. Sega ettevaatlikult, et tainas jääks võimalikult õhuline. 

Pane kaussi 120 ml suhkrut ning tõsta teelusikaga väikesed kogused suhkru sisse. Vormi taignast väikesed pallikesed ja veereta neid suhkru sees. Pane saadud pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 C juures 9-10 minutit. 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat