Tõeliselt lihtne magustoit, mis valmib lihtsalt ning maitseb eriti hästi soojalt ja serveerituna koos jäätisega.
Sellest kogusest jagub 6 sööjale
Vaja läheb:
3 dl odrahelbeid
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
100 g+ 50 g võid
0,25 tl soola
450 g tükeldatud rabarberit
1 tl kaneeli
100 g fariinsuhkrut
Serveerimiseks vanillijäätist
Rösti odrahelbed kuumal ja kuival pannil. Pane kuumad röstitud odrahelbed kaussi ja sega 1 dl suhkruga. Lase suhkruga segatud helvestel jahtuda. Lisa suhkruga segatud odrahelveste kaussi jahu, sool ja 100 g võid ning näpi koostisosad sõrmedega kokku purukatteks.
Sulata pannil 50 g võid ja lisa fariinsuhkur ning kaneel. Kuumuta pisut, et moodustuks ühtlane segu. Lisa rabarber. Kuumuta rabarberitükke koos või-suhkru seguga seni kuni rabarberist tuleb välja pisut mahla ja rabarber pehmeneb veidi.
Pane küpsetusvormi põhja rabarberi segu ja peale purukate. Küpseta ahjus 200 C juures ca 25 minutit, kuni krõbedik on pealt ilusalt kuldpruun.
Serveeri rabarberikrõbedikku soojalt koos vanillijäätisega.