Kevadeti on rabarber esimene, mida omast aiast noppida saab. See rabarberikook on minu üks lemmikutest, mida ikka ja jälle kevadeti teha.
Taigen:
300 g jahu
150 g külma võid
100 g suhkrut
0,5 tl soola
ca 3 spl jääkülma vett
Haki või ja näpi koos jahu, suhkru ja soolaga ühtaseks puruks. Lisa lusikatäie haaval külma vett kuni taigen hakkab ühtlaselt kokku. Kata neljakandiline küpsetusvorm (suurus 24*24 cm) küpsetuspaberiga ja suru küpsetusvormi põhja ühtlase kihina taigen. Tõsta taigen sügavkülma 1 tunniks tahenema.
Täidis:
400 g rabarberit (puhastatud ja tükeldatud)
100 g suhkrut
Lõika rabarber ca 1 cm suurusteks tükkideks ja sega suhkruga. Jäta ca 1 tunniks seisma.
Täidise peale:
1 sl kaneeli
75 g suhkrut
Biskviitkate:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl jahu
1 tl vanillisuhkrut
Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks ( ca 10 minutit), sõelu juurde jahu. Sega ettevaatlikult, et taignast õhk välja ei tuleks.
Koogi kokkupanek:
Võta koogipõhi sügavkülmast ja laota taignale rabarber (mahl, mis on rabarberist välja tulnud tõsta kõrvale). Raputa rabarberile kaneeliga segatud suhkur. Tõsta kook ahju ja küpseta 180 C juures 10 minutit. Kalla rabarberile biskviitatigen ning küpseta veel ca 40-50 minutit 180 C juures, kuni kook on ilusti läbi küpsenud ja pealt kuldpruun.
Sõelu jahtunud kooile tuhksuhkrut ja serveeri.