Pisut teistmoodi rabarberikisell, mida saab serveerida magustoidupokaalist ning millele annavad mõnusa maitsenüansi röstitud metspähklid. Selles magustoidus on kissel pigem hapukas ja juurde serveeritud vahukoor magusam. Kisselli hapukus ja vahukoore magusus moodustavad kokku mõnusa maitsekombinatsioon.
Sellest kogusest jagub 6-le sööjale
Vaja läheb:
400 g rabarberit
1 apelsin
100 g rosinaid
120 g + 80 g suhkrut
4 tl maisitärklist
250 g vahukoort
50 g röstitud metspähkleid
Puhasta ja tükelda rabarber ca 1 cm tükkideks. Koori apelsin ja lõika samuti 1 cm suurusteks tükkideks. Pese rosinad. Pane rabarber, rosinad ja apelsinitükid koos 500 ml veega potti keema. Keeda kuni rabarber on nii pehme, et hakkab lagunema. Lisa 120 g suhkrut ja keeda veel mõni minut. Suhkrut võid panna ka maitse järgi, kui meeldib magusam kissell, siis lisa rohkem suhkrut. Lahusta tärklis 8 spl külmas vees ning lisa saadud segu potti, samal ajal kisselli kogu aeg segades. Kuumuta kuni kissell on paksenenud. Tõsta kisell jahtuma.
Vahusta vahukoor 80 g suhkruga.
Serveeri jahtunud kisselli magustoidupokaalist. Lisa vahukoor ja raputa vahukoorele röstitud metspähkleid.