Rabarberikissell apelsiniga ja rosinatega

Jaga retsepti

Pisut teistmoodi rabarberikisell, mida saab serveerida magustoidupokaalist ning millele annavad mõnusa maitsenüansi röstitud metspähklid. Selles magustoidus on kissel pigem hapukas ja juurde serveeritud vahukoor magusam. Kisselli hapukus ja vahukoore magusus moodustavad kokku mõnusa maitsekombinatsioon. 

 

Sellest kogusest jagub 6-le sööjale

 

Vaja läheb:

400 g rabarberit

1 apelsin

100 g rosinaid

120 g + 80 g suhkrut

4 tl maisitärklist

250 g vahukoort

50 g röstitud metspähkleid

Puhasta ja tükelda rabarber ca 1 cm tükkideks. Koori apelsin ja lõika samuti 1 cm suurusteks tükkideks. Pese rosinad. Pane rabarber, rosinad ja apelsinitükid koos 500 ml veega potti keema. Keeda kuni rabarber on nii pehme, et hakkab lagunema. Lisa 120 g suhkrut ja keeda veel mõni minut. Suhkrut võid panna ka maitse järgi, kui meeldib magusam kissell, siis lisa rohkem suhkrut. Lahusta tärklis 8 spl külmas vees ning lisa saadud segu potti, samal ajal kisselli kogu aeg segades. Kuumuta kuni kissell on paksenenud. Tõsta kisell jahtuma.

Vahusta vahukoor  80 g suhkruga. 

Serveeri jahtunud kisselli magustoidupokaalist. Lisa vahukoor ja raputa vahukoorele röstitud metspähkleid. 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Tatrapätsikesed praetud kiluga

Selle retsepti teeb eriliseks pätsikestes kasutatud keedetud tatar, mis annab pätsikestele mõnusa konsistentsi ning praetud vürtsikilu, mis on kergelt krõbe

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris