Leedriõie ekstrakt ja rabarber, milline imeline kooslus. 😊 Seda tasub kindlasti proovida.
Kergelt hapukas jogurti-vahukoore kreem ja magus mandlijahuga koogipõhi, millesse on segatud röstitud rabarberit ja leedriõie ekstrakti.
Koostisosad
Koogipõhi:
55 g võid
100 g suhkrut
poole sidruni koor
1 muna+ 1 munavalge
1 sl leedriõie ekstrakti
0,5 tl vanilliekstrakti
50 g jahu
50 g mandlijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soodat
0,25 tl soola
65 g koorejogurtit
Röstitud rabarber:
200 g tükeldatud rabarberit
1 sl leedriõie ekstrakti
poole sidruni koor ja mahl
70 g suhkrut
Kreem:
200 ml vahukoort
1 sl leedriõie ekstrakti
50 g koorejogurtit
Pane rabarber koor leedriõie ekstrakti, sidruni mahla, sidruni koore ja suhkruga ahjuvormi. Kata ahjuvorm fooliumiga ning küpseta ahjus 225 C juures kuni rabarber on pehme. Tõsta ahjust välja ja jahuta.
Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa sidruni koor. Lisa muna ning munavalge ning vahusta veel. Lisa leedriõie ekstrakt. Sega jahu, mandlijahu, sool, küpsetuspulber ja sooda kausis. Lisa jahusegu osade kaupa vahustatud munasegule ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa jogurt ja pool küpsetud rabarberist.
Vooderda 20 cm vorm küpsetuspaberiga ja pane tainas vormi ning küpseta ahjus 200 C juures ca 30 minutit.
Võta kook vormist ja lase sellel täielikult jahtuda. Lõika koogipõhi pooleks.
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor ning lisa jogurt, leedriõie ekstrakt ning 3/4 järele jäänud rabarberist ning mõned lusikatäied rabarberi siirupit (rabarberi röstimisel eraldunud siirupit). Sega kreem ühtlaseks.
Aseta üks koogipõhi tordialusele ja immuta rabarberi siirupiga. Lisa pool kreemist ning tõsta kreemi peale teine tordipõhi. Immuta ja kata kook teise poole kreemiga ning kaunista ülejäänud rabarberitükkide ning rabarberi siirupiga.
Las koogil seista tunnikene külmkapis enne serveerimist.
Eelroad
Baklažaan aasipärases kastmes ja kurkumiga pärloder
Baklažaan on meile pisut võõras aga samas huvitav köögivili. Seekord olen baklažaanist valmistanud ühe aasipärase roa. Vaja läheb: 1 baklažaan