Prantsusepärane salat suvistest kartulitest ja magusast maisist

Jaga retsepti

Lihtsate koostiosadega värviline suvine salat, mis sobib hästi grillroogade kõrvale. Salatile annab mõnusalt magusa maitse magus mais ja vürtsika noodi tilliga sinepikaste. 

Retsept on mõeldud  3-4 sööjale

 

Salatile läheb vaja: 

450 g värskeid kartuleid 

Soola ja purustatud musta pipart

1 tl õunasiidri äädikat

280 g magusat konserveeritud magusat maisi 

Väike punt rohelist sibulat 

Väike punt värsket tilli 

 

Salatikastme jaoks läheb vaja:

1,5 tl Dijoni sinepit

1 tl suhkrut

2 küüslaugu küünt 

0,25 tl soola

purustatud musta pipart

1,5 sl riisiäädikat

1 tl õunasiidriäädikat

2 sl neitsioliivõli

 

Pese kartulid ja kraabi puhtaks. Lõika kartulid 0,5 cm paksusteks viiludeks. Pane kartulid potti ja keeda need peaaegu pehmeks. Kartulid peaksid olema struktuurilt veel kergelt krõmpsud, st. mitte täiesti pehmeks keedetud. Kuid kartulid on keenud, siis kurna need ning pane kartulid kaussi. Maitsesta kartulid soola ja musta pipra ning 1 tl õunasiidri äädikaga. 

Kuni kartulid keevad valmista salatikaste. Selleks pane kaussi sinep, suhkur, purustatud küüslauk, sool, pipar, 1,5 sl  riisiäädikat ja 1 tl õunasiidri äädikat. Sega ühtlaseks ning nirista kaussi peene joana oliivõli samal ajal kastet kogu aeg vispedades, et õli ühtlustuks äädikaga. 

Pane suurde kaussi kartulid, mais, hakitud roheline sibul, hakitud till ja salatikaste. Sega salat ühtlaseks ja lase enne serveerimist seista külmkapis umbes 1 tund, et kartulid imeksid endasse salatikastme maitse.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.