Võileivad, kus on krõbedaks praetud sai ja halloumi juust. Maitseks tšillit ja mett ning värskuse võileivale annavad avokaado, paprika ja spinat.
Kogus: 2-le sööjale
Koostisosad:
2 väikest ciabattat või mõnda teist kuklit
1 söögivalmis avokaado
3 sl sidrunimahla
200 g halloumi juustu
Juustu ja saiade praadimiseks võid
Pool punast paprikat
Pool peotäit värskeid spinatilehti
Kastmeks:
1 sl magusat tšillikastet
0,5 tl mett
Maitsestamiseks soola ja tšillihelbeid
Sulata pannil või ja prae saiad mõlemalt poolt kergelt pruuniks. Prae ka juustuviilud mõlemat poolt kergelt pruuniks. Võid kasutada saiaviilude ja halloumi juustu praadimiseks/grillimiseks ka lauagrilli.
Puhasta ja viiluta avokaado. Nirista viilutatud avokaadole sidrunimahl, et anda avokaadole maitset ja vältida avokaado pruunistumist.
Puhasta paprika ja lõika see kangideks.
Sega kastmeks kokku tšillikaste, mesi, sool ja tšillihelbed.
Pane kahele saiaviilule avokaado viilud, halloumi, spinati lehed ja paprika. Nirista võileivale kaste ning tõsta peale teised saiaviilud. Lõika võileivad pooleks ning serveeri.