Jagan siinjuures ühte mõnusat ja kreemist ploomidega kohupiimakoogi retsepti, mille põhja valmistamiseks on kasutatud kaerahelbeid. Kaerahelbed annavad koogi põhjale mõnusa krõmpsuva struktuuri.
Kogus: 6-8 tükki
Põhi:
125 g võid
65 g suhkrut
1,5 dl nisujahu
1,5 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Kate:
2 muna
120 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
200 g hapukoort
360 g kohupiima
4 suurt ploomi (kivid eemaldatud ja viilutatud)
Tuhksuhkrut peale raputamiseks
Valmistamine:
Hõõru või suhkruga pehmeks, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, kaerahelbed ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi põhja (vormi läbimõõt 24 cm). Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit. Alanda ahju kuumus 175 kraadile. Klopi munad lahti. Lisa munadele suhkrud, hapukoor ning kohupiim. Vala täidis küpsetusvormi. Laota täidisele puhastatud ja viilutatud ploomid ning küpseta 35-40 minutit või kuni kate on hüübinud. Lase koogil seista külmkapis üleöö ja enne serveerimist puista koogile tuhksuhkrut.