Pizza karamellistatud sibulate ja toorvorstiga

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.6

Pizza taigen
Sellest kogusest saad 1 õhukese 35 cm läbimõõduga pizza.

pool pakki kuivpärmi
120 ml sooja vett
210 g jahu+ veel sõtkumiseks
1 sl oliivõli
1 tl soola

Sega pärm veega. Lisa see soolaga segatud jahule ning lisa veel oliivõli. Sega ühtlaseks ja sõtku taigent kuni 5 minutit. Pane taigen õlitatud kaussi ja kata kauss toidukilega. Pane kauss sooja kohta ja lase taignal kerkida kahekordseks.

Pizzakate:
2 sibulat (õhukeseks viilutatud)
2 sl balsami äädikat
0,25 tl kuivatatud majoraani
soola ja pipart maitsestamiseks
110 g riivitud Mozzarellat
50 g sinihallitusjuustu
2 toorvorstikest
oliivõli

Rulli tainas ja pane ahjuplaadile/pizzaplaadile. Kata rätikuga ja lae seista ca 15-20 minutit.
Küpseta sibualid oliivõlis ja balsamiäädikas keskmisel kuumusel 20 minutit. Sega vahepeal.
Sibulad peavad olema pehmed ja karamellivärvi. Maitsesta majoraani, soola ja pipraga.
Tõsta kõrvale.
Kuumuta ahi 260 C-ni.

Laota sibul ja juustud pizzale. Koori toorvorstid ja murra neist umbes poole teelusika suurused tükid ning kata nendega pizza. Küpseta ahjus 15 minutit kuni juust hakkab mullitama ja toorvorstid on küpsenud.




vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa