Sügis pakub imelisi võimalusi oma värskete puu- ja köögiviljadega. Seekord olen pirnikoogi lainel. Üks mõnus kooslus, milles on mandlijahu ja pistaatsiapähkleid ja tsipake kardemoni. Mõnus sügisene amps.
Koostisosad:
100 g võid
85 g heledat Muscovado suhkrut
2 muna
135 g mandlijahu
85 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni
0,5 tl soola
10 ml sidrunimahla
1 sidruni koor (riivitud)
3 pirni (kooritud, poolitatud ja sisu välja uuristatuna)
30 g pistaatsiapähkleid
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja vahusta tugevaks vahuks.
Sega omavahel jahud, sool, küpsetuspulber ja kardemon. Lisa saadud segu või ja munasegule. Sega ühtlaseks ning lisa sidrunikoor ja sidrunimahl.
Kalla saadud segu ettevalmistatud lahtikäivasse piklikusse koogivormi (10*30 cm) ja silu tainas ühtlaseks. Pane taignale pirnipoolikud ja raputa neile hakitud pistaatsiapähkleid. Küpseta pöördõhuga 150 C juures ja 30 minutit. Koogi valmidust kontrolli puidust tikuga. Kui tikk jääb puhtaks on kook valmis.
Head isu!