Pidupäeva tort musta leiva, pähklite ja Alma metsmaasika kohupiimakreemiga.

Jaga retsepti

See tort sobib imehästi tähistamaks Eesti Vabariigi aastapäeva, sest sisaldab meie igapäevast musta rukkieiba. Miks mitte teha rukkileivast ka pidupäevane tort? 😊
Tordipõhjade koostisosad:
100 g musta rukkileivapuru (kuivata leib ahjus ja purusta köögikombainiga peeneks puruks)
110 g metspähkleid (purustatud)
5 muna (M suurus)
160 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Kreemi koostisosad:
80 g suhkrut
kuivatatud maasikaid, purustatud
Kaunistuseks maasikaid, metsmaasikaid, kuivatatud maasikaid (terved) ja tüümiani oksakesi.
Kuumuta ahi 220 C-ni.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa rukkileiva puru, purustatud metspähklid ja küpsetuspulber, mis on eelnevalt omavahel segatud.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiimakreem ja toorjuust. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.
Lihtsam versioon- ruudukujuline tort:
Pane tainas ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Küpseta ca 5-6 minutit 220 C juures ja edasi 175 C juures  ca 5-7 minutit. Jahuta biskviit enne tordi kokkupanekut.
Lõika küpsetatud biskviidi servad sirgeks ja lõika biskviit neljaks ühesuuruseks tükiks.
Määri kihtide vahele kreem ja puista kreemi peale (iga kreemikihi peale) purustatud ja kuivatatud maasikaid.
Kaunista tort marjade ja rohelisega. Lase tordil seista kapis üleöö enne serveerimist.
Kui soovid ümmargust torti, pead küpsetama kõik tordi kihid eraldi ümmarguses vormis (vormi läbimõõt 16 cm).

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.

vaata veel:

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept