Pidulikud mulgipudrusuupisted

Jaga retsepti

 

Kogus 16 tk

Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund

Mulgipudru koostisosad:

450 g kooritud ning väikesteks tükkideks hakitud kartuleid

100 g pestud odrakruupe

50 g Hüva võid

maitsestamiseks soola

Mulgipudrusuupistete koostisosad:

Mulgipuder (valmistatud eelnevalt toodud koguste järgi)

1 muna

100 g riivitud juustu

maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

Suupistete paneerimiseks ja praadimiseks:

1 muna

1-2 dl nisujahu

1-2 dl täistera riivleiba

Toiduõli praadimiseks

Serveerimiseks:

140 g krõbedaks praetud suitsupeekonikuubikuid

Rohelist sibulat

Hapukoort

Maitsestamiseks soola

Mulgipudru valmistamiseks pane külma veega keema kartulid ja odrakruubid. Kartulid pane poti põhja ja peale odrakruubid. Keeda kuni nii kartulid kui odrakruubid on pehmed. Kurna ära keeduvesi ning tambi pudrunuiaga kartulid pudruks. Lisa või ning maitsesta soolaga.

Lase pudrul jahtuda toatemperatuurile.

Sega mulgipudru sisse muna ning riivitud juust. Maitsesta soola ning pipraga. Vormi kahe käe vahel ühesuurused ümmargused pallid- kaaluga ca 50 g.

Klopi lahti paneerimiseks muna ning lisa sinna 3 sl vett.

Paneerimiseks veereta palle kõigepealt jahus, siis muna-veesegus ning lõpuks täistera riivleivas ning prae kuumas õlis.  Õli peab olema potis niipalju, et pallid ujuksid õlis. Prae mõni minut kuni pall on ühelt poolt mõnusalt pruunikas ja küpsenud ning siis keera pallil teine pool ja küpseta veel mõni minut.

Kui pall on küpsenud siis tõsta see köögipaberile nõrguma, et eemaldada liigne rasv.

Serveerimiseks prae peekon krõbedaks ning serveeri suupisteid koos krõbeda peekoni ja hapukoore kastmega. Hapukoorekastme valmistamiseks sega hapukoor soolaga ning lisa pisut hakitud murulauku.

Retsept valmis koostööst Coop-iga.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest