Kogus 16 tk
Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund
Mulgipudru koostisosad:
450 g kooritud ning väikesteks tükkideks hakitud kartuleid
100 g pestud odrakruupe
50 g Hüva võid
maitsestamiseks soola
Mulgipudrusuupistete koostisosad:
Mulgipuder (valmistatud eelnevalt toodud koguste järgi)
1 muna
100 g riivitud juustu
maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
Suupistete paneerimiseks ja praadimiseks:
1 muna
1-2 dl nisujahu
1-2 dl täistera riivleiba
Toiduõli praadimiseks
Serveerimiseks:
140 g krõbedaks praetud suitsupeekonikuubikuid
Rohelist sibulat
Hapukoort
Maitsestamiseks soola
Mulgipudru valmistamiseks pane külma veega keema kartulid ja odrakruubid. Kartulid pane poti põhja ja peale odrakruubid. Keeda kuni nii kartulid kui odrakruubid on pehmed. Kurna ära keeduvesi ning tambi pudrunuiaga kartulid pudruks. Lisa või ning maitsesta soolaga.
Lase pudrul jahtuda toatemperatuurile.
Sega mulgipudru sisse muna ning riivitud juust. Maitsesta soola ning pipraga. Vormi kahe käe vahel ühesuurused ümmargused pallid- kaaluga ca 50 g.
Klopi lahti paneerimiseks muna ning lisa sinna 3 sl vett.
Paneerimiseks veereta palle kõigepealt jahus, siis muna-veesegus ning lõpuks täistera riivleivas ning prae kuumas õlis. Õli peab olema potis niipalju, et pallid ujuksid õlis. Prae mõni minut kuni pall on ühelt poolt mõnusalt pruunikas ja küpsenud ning siis keera pallil teine pool ja küpseta veel mõni minut.
Kui pall on küpsenud siis tõsta see köögipaberile nõrguma, et eemaldada liigne rasv.
Serveerimiseks prae peekon krõbedaks ning serveeri suupisteid koos krõbeda peekoni ja hapukoore kastmega. Hapukoorekastme valmistamiseks sega hapukoor soolaga ning lisa pisut hakitud murulauku.
Retsept valmis koostööst Coop-iga.