Pätsikestele annab mõnusa pähklise maitsenüansi helveste eelnev röstimine. Banaani lisamine annab veidi pehmemat konsistentsi ja valge šokolaad mõnusat magususe. Pätsikesi on kerge valmistada ja need maitsevad väga hästi nii hommikusöögiks kui ka vahepalaks.
Retsept valmis koostöös Veski Mati-ga.
Koostisosad:
100 g Veski Mati 5-viljahelbeid
110 g banaani
50 g suhkrut
50 g võid
näpuotsaga soola
1 muna
50 g nisujahu
40 g kuivatatud aprikoose
30 g valge šokolaadinööpe
Kuumuta ahi 200 C juurde.
Rösti 5-viljahelbed kuival ja kuumal pannil, kuni need on kergelt pruunistunud. Võta pann pliidilt ning lisa kuumadele helvestele suhkur ning sega ühtlaseks. Lisa või ja sega kuni või on sulanud ja ühtlustunud helvestega.
Lisa helvestele muna, kahvliga purustatud banaan, nisujahu ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Kõige lõpus lisa tükeldatud aprikoosid ja šokolaadinööbid.
Võta muffini pann ja pane igasse pesasse paberist muffinivorm. Jaga taigen võ 12-ne muffinivormi vahel. Loomulikult võid küpsetada pätsikesi ka küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannil aga muffinipanniga saad ilusa ümmargused pätsikesed.
Küpseta ca 20 minutit kuni pätsikesed on pealt mõnusalt kuldsed.
Tõsta pätsikesed ahjust ja lase täielikult jahtuda. Eemalda paberist muffinivormid.