Pärg martsipani ja pohla kastmega

Jaga retsepti

 

Pärmitaignast küpsetis, mille vahel on riivitud martsipan ja pohla kaste.

Taigna koostisosad:
700 g nisujahu
100 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima ( käesoe)
120 ml toiduõli
50 g värsket pärmi
1 muna
Täidis:
300 g pohli
60 g fariin suhkrut
100 g toasooja võid
200 g martsipani
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kaneeli
Kaunistuseks:
1 muna
2 spl suhkrut
2 spl mandli laaste
Pärm segada suhkruga ja lisada piim, sool, muna, õli ja jahu.
Sõtkuda taignaks. Aseta taigen kaussi ja kata köögirätikuga ning jäta kerkima. Taigen on kerkinud piisavalt, kui kogus on kahekordistunud.
Täidise valmistamiseks keeda pohlad suhkruga pehmeks ja purusta saumikseriga, jahuta.
Riivi martsipan.
Rulli kerkinud taigen ristkülikuks, määri taignale toasoe või ja pohla kaste, lisa riivitud martsipan.
Rulli taigen vorstiks ja lõika pikuti kaheks. Punu pärjaks. Aseta valmis pärg ca pooleks tunniks kerkima.
Määri pärg munaga, raputa peale suhkur ja küpseta ahjus ca 40 minutit 200 C juures. Poole küpsetusaja peal määri veel munaga ja lisa mandlilaastud.
Võta pärg ahjust välja ja lase jahtuda ning sõelu peale tuhksuhkur.

vaata veel:

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad