Pärg martsipani ja pohla kastmega

Jaga retsepti

 

Pärmitaignast küpsetis, mille vahel on riivitud martsipan ja pohla kaste.

Taigna koostisosad:
700 g nisujahu
100 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima ( käesoe)
120 ml toiduõli
50 g värsket pärmi
1 muna
Täidis:
300 g pohli
60 g fariin suhkrut
100 g toasooja võid
200 g martsipani
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kaneeli
Kaunistuseks:
1 muna
2 spl suhkrut
2 spl mandli laaste
Pärm segada suhkruga ja lisada piim, sool, muna, õli ja jahu.
Sõtkuda taignaks. Aseta taigen kaussi ja kata köögirätikuga ning jäta kerkima. Taigen on kerkinud piisavalt, kui kogus on kahekordistunud.
Täidise valmistamiseks keeda pohlad suhkruga pehmeks ja purusta saumikseriga, jahuta.
Riivi martsipan.
Rulli kerkinud taigen ristkülikuks, määri taignale toasoe või ja pohla kaste, lisa riivitud martsipan.
Rulli taigen vorstiks ja lõika pikuti kaheks. Punu pärjaks. Aseta valmis pärg ca pooleks tunniks kerkima.
Määri pärg munaga, raputa peale suhkur ja küpseta ahjus ca 40 minutit 200 C juures. Poole küpsetusaja peal määri veel munaga ja lisa mandlilaastud.
Võta pärg ahjust välja ja lase jahtuda ning sõelu peale tuhksuhkur.

vaata veel:

Eelroad

Mõnusad magus-vürtsikad krevetid

Mõnus vürtiskas eelroog, mis sobib serveerimiseks kolmele. Lisaks paku grillil krõbedaks praetud Ciabattat ja grillitud sidrunit. Vaja läheb: 600 g

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad