Papsi kohupiimakorbid

Jaga retsepti

Kõige armsamad mälestused on tavaliselt ikka lapsepõlvest. Jagan teiega seekord ühte oma lapsepõlve mälestust. Tegu on minu papsi kohupiimakorpide retseptiga. Just papsiga koos me neid korpe tegime ja kõik töövõtted on pärit just temalt. Paps oli vanakooli mees, kes oskas teha kõiki töid- ehitada, parandada ja söögitegemine oli tema käes lausa käkitegu.  Nende mõnusate pehmete korpide maitse on mul siiani meeles ja muidugi papsi õpetused ikka ka. 

Paps on nüüd juba 11 aastat sealpool pilvi aga  armsad mälestused on teevad endiselt südame soojaks. 

 

Kohupiimakorpide jaoks vajad:

Tainas:

25 g suhkrut

50 g pärmi

ca 500 g jahu

100 ml toiduõli

250 ml piima

0,5 tl soola

Vedelda pärm suhkruga ning lisa käesoe piim. Lisa sool ja toiduõli.

Lisa osade kaupa jahu ning sõtku ühtlaseks taignaks. Pane taigen õlitatud kaussi nind kata toidukilega. Lase taignal soojas kohas kerkida 1 tund.

Jaga taigen 60 g-steks tükkideks ning vormi neist ümmargused pallid. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata köögirätikuga. Lase pallikestel kerkida 30 minutit.

 

Täidis:

400 g koorest traditsioonilist kohupiima

100 g suhkrut

120 g rosinaid

2 muna+1 munavalge

0,5 tl soola

3 spl jahu

Vahusta munad ja munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kohupiim, sool ning vahusta ühtlaseks. Lisa pestud rosinad ja jahu ning sega ühtlaseks. Pane täidis külmkappi seisma ca 1 tunniks.

Korpide vormimiseks vajuta klaasipõhjaga keset kuklit süvend. Võid aidata süvendi moodustamisele kaasa ka sõrmedega. Oluline on, et süvend oleks võimalikult suur ja korbi saia servad võimalikult väikesed. Nii mahutad hästi palju täidist korbi sisse ja korbid tulevad  maitsvad. 

Täida süvendid täidisega ja määri korpide servad muna-veeseguga. Küpseta korpe ahjus 200 C juures ca 15 minutit kuni korbid on pealt mõnusalt pruunid.

Serveeri koos külma piimaga.

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.