Pасстегаи- see on roog Vene köögist.
Tegelikult on need avatud pirukad, mida saab täita liha, köögiviljade, kala jne. täidistega.
Avatud pirukas jätab võimaluse lisada otse täidisesse puljongit või sulatatud võid, mis muudab pirukad eriti mahlaseks ja maitsvaks. Pirukate valmistamiseks on kasutatud eriliste retseptiga pärmitaigent, mis tõesti on väga pehme ja maitsev. Nagu te juba ilmselt aru saite on Toidureis 2019 jõudnud Venemaale.
Retsept on pärit siit:
https://www.alizy.club/vypechka/pirozhki/solenye-pirozhki/rasstegaya-s-myasom.html
Koostisosad:
Pärmitaigen:
200 g keefiri
480 g jahu
2 spl suhkrut
25 g värsket pärmi
0,5 tl soodat
1 muna
0,5 tl äädikat
3 spl toiduõli
50 g sooja vett
1 tl soola
Lisa pärm soojale veele.
Lisa pärmisegule keefir, sool ja suhkur. Sehga korralikult.
Lisa 1 muna.
Sega segusse äädikaga segatud sooda ja toiduõli.
Lisa pool jahust ja sega ühtlaseks. Kata kauss toidukilega ja lase taignal seista 30 minutit. Mullide tekkimine annab märku sellest, et pärm töötab.
Lisa teine pool jahust ja sõtku taigent ca 5 minutit. Kata kauss uuesti toidukilega ja lase taignal kerkida ca 90 minutit. Nüüd on taigen valmis kasutamiseks.
Täidis:
6 muna
60 g võid
400g broileri fileed
2 tl soola
1 sibul
0,5 tl jahvatatud musta pipart
100 g riisi
peotäis hakitud rohelist tilli
80 g jahu
2 spl toiduõli
200 g majoneesi
Keeda riis ja lase riisil täielikult jahtuda.
Keeda munad ja jahuta. Haki munad kahvliga väikesteks tükkideks.
Pane 30 g võid pannile ja lisa hakitud broilerifilee ning sibul. Lisa pannile 1 tl soola ning
0,5 tl musta pipart ja prae kuni liha on täielikult küpsenud. Lase liha jahtuda ning haki see köögkombainiga peeneks.
Sega kokku till, hakitud munad, hakitud kana, keedetud riis ja majonees. Maitsesta 1 tl soolaga ja sega ühtlaseks.
Pane tainas jahusele lauale ja jaga 10-ks ühesuuruseks tükiks. Rulli igast tükist ketas aga ära rulli neid väga õhukeseks, et taigen küpsemisel ei puruneks.
Pane küpsetuspannile küpsetuspaber ja kata see 2 spl toiduõliga. Aseta taignakettale ca 1,5 tl täidist ja sulge servad aga keskele jäta ava.
Pane pirukad pannile ning määri munakollase ja veeseguga. Võta 30g võid ja jaga see 10-ks võrdseks osaks. Pane igale pirukale tükk võid (lahtisese avasse täidise peale).
Kuumuta ahi 180 C-ni ja küpseta pirukaid 20-30 minutit, kuni need on kuldpruunid. Lase jahtuda ca 25 minutit enne serveerimist.
Eelroad
Pudrukuulid
Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on