Sügis on jälle käes ja ühtlasi on saabunud ka aeg küpsetada üks õige õunakook. Siin on rohkelt kaneeli ja võid, õunu ja kõike muud head paremat.
Vaja läheb:
Õunatäidis
175 g puhastatud ja tükeldatud õunu
50 g suhkrut
1 tl kaneeli
Sega õunad suhkru ja kaneeliga ning tõsta õunad oma järjekorda ootama
Kaneelivõi keerd
70 g fariinsuhkrut
1 sl kaneeli
60 g sulatatud võid
Sega omavahel kaneel, fariinsuhkur ja või ning tõsta kauss oma järjekorda ootama.
Kook:
180 g jahu
100 g suhkrut
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
150 ml piima
1 tl vanillisuhkrut
1 suur muna
55 g sulatatud ja pisut jahutatud võid
Sega jahu, suhkur, sool, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Klopi lahti muna ja lisa see piimale ning sega ühtlaseks. Lisa kuivade ainete segule piima-munasegu ning sega ühtlaseks. Lisa sulatatud või ning sega. Lõpuks lisa ka tükeldatud õunad ning saadud taigen kalla küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (läbimõõt 22 cm).
Tilguta taignale kaneelivõi segu (seda pead kindlasti segama enne lisamist, kuna kihistub väga kiiresti). Võta nuga ja keeruta läbi kaneelivõi täppide, et saaksid “kaneelivõi keerud”.
Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus (180 C) ca 45 minutit. Koogi küpsust kontrolli puutikuga.
Glasuur:
100 g tuhksuhkrut
20 ml piima
Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur piima ja kalla saadud glasuur veel soojale koogile.
Lase koogil jahtuda enne serveerimist. Kõige paremini maitseb kook kui on seisnud üleöö külmkapis.