Nashville vürtsikad kanakoivad

Jaga retsepti

Mõnus klassikaline retsept krõbedate kanakoibade valmistamiseks.

Üks parimates kanaretseptidest ja üks minu lemmikutest.

Koostisosad:

ca 1, 2 kg kanapoolkoibasid

400 g keefiri

50 g vürtsikat kastet

200 g jahu

750 g õli friteerimiseks

1 sl soola

1 tl jahvatatud pipart


Pane kanakoivad suurde kilekotti. Lisa keefir ja vürtiskas kaste ning mulju kotti nii, et kõik kanakoivad oleksid korralikult kastmega kaetud. 

Pane kott külmkappi ja lase koibadel marineeruda üleöö.

Võta koivad külmkapist toatemperatuurile soojenema.

Sega omavahel jahu, 1 sl soola ja must pipar. 

Võta kanakoivad kotist ja raputa ära liigne marinaad ning kasta koivad jahu segusse, et need oleksid igalt poolt jahuga kaetud. Raputa ära üle liigne jahu ja kanakoivad restile ja lase neil seal seista ca 15 minutit.

Kuumuta potis 750 ml õli või kasuta fritüüri.

Pane kanakoivad uuesti jahu segusse, et moodustuks topelt paneeringu kiht. Raputa ära lahtine jahu ja pane kanakoivad küpsema ca 25 minutiks. Küpsemise keskel pööra koibadel teine pool. Jälgi, et potis ei oleks korraga liiga palju koibi- nii langeb õli temperatuur ning ei saa eriti mõnusat ja krõbedat tulemust.

Kui kanakoivad on küpsenud, siis tõsta need köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli.

Kõrvale võid serveerida dipikastmeks hapukoort.


vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud