Seekord küpsetasin mustikakooki ja retsepti idee sain BBC Good Food ajakirja Juuli 2018 numbrist.
Originaalretsept:
https://www.bbcgoodfood.com/recipe/blueberry-swirl-cheesecake
Muutsin pisut koguseid, mõnda koostisosa ja küpsetusvormi ja minu lõpptulemus oli selline:
Retsept:
200 g digestive küpsiseid
100 g sulatatud võid
150 g suhkrut- mul sai pisut magus kui soovid vähem magusat siis vähenda suhkrukogust
100 g metsamustikaid
1 tl maisitärklist
400 g maitsestamata rasvast toorjuustu
200 g vanillimaitselist toorjuustu
2 sl jahu
1 tl vanilliekstrakti
2 muna
100 g hapukoort
Kuumuta ahi 200 C juurde. Võta 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja vooderda see küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised peeneks ja sega sulatatud võiga.
Suru saadud segu koogivormi põhja ja küpseta ahjus ca 10 minutit. Jahuta.