Mahedad mustikad ja hapukas sidrunivõie ning mandlibiskviit on justkui “match made in heaven”.
Vaja läheb:
5 muna
5 sl suhkrut
3 sl mandlijahu
5 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõelutud jahu, mandlijahu, sool ja küpsetuspulber. Kalla tainas küpsetuspaberiga voorderdatud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõt 24 cm) ja küpseta 200 C juures eelkuumutatud ahjus ca 15 minutit kuni kook on seest täiesti küpsenud. Küpsust kontrolli puidust tikuga, kui koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks on kook valmis. Lase valmis tordipõhjal vormis täilelikult jahtuda.
Sidrunivõide valmistamiseks läheb vaja:
3 suurt munakollast
100 g suhkrut
1 sl riivitud sidrunikoort
125 ml sidrunimahla
näpuotsaga soola
50 g võid
Pane potti vesi ning lase sellel keema tõusta. Aseta potile kauss kõikide koostisosadega.
Vispelda segu vispliga kuni segu pakseneb, see võtab aega ca 15 minutit. Jahuta täielikult. Jahtudes sidrunivõie pakseneb. Säilita sidrunivõiet külmkapis kuni 5 päeva.
Tordi kreemile+ kaunistamiseks:
200 g mustikaid tordi sisse+ kaunistamiseks
1 sidrun
piparmündi õisi ja lehti
200 ml vahukoort
50 g suhkrut
175 g Philadelphia toorjuustu
180 g vanilli kohupiima (traditsioonilist)
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga. Lisa toesoe kohupiim ja toorjuust ning vahusta kuni saad ühtlase tugeva kreemi.
Tordi kokkupanekuks lõika jahtunud tordipõhi kolmeks kettaks. Aseta esimene ketas serveerimisalusele ja määri sellele õhuke kiht kreemi. Pane osa kreemi pritskotti ning pritsi tordipõhja servale kõrgem kreemiring. Ringi keskele pane mustikad ja kata need õhukese kreemi kihiga.
Aseta kreemile järgmine tordipõhja ketas ja määri sellele õhuke kiht kreemi. Pritsi tordipõhja servale kõrgem kreemiring. Ringi keskele määri sidrunivõie. Aseta sidrunivõidele viimane tordipõhja ketas ja kata tort pealt ja külgedelt kreemiga. Kata tort toidukilega ja jäta külmkappi seisma üleöö.
Järgmisel päeval võta tort külmkapist ja kaunista ning serveeri.