Mustad maapähkliküpsised, millele annab värvi must kakao. Küpsised on pealt kaetud röstitud/soolatud India pähklitega ja küpsiste vahel on valge šokolaadi-maapähklivõi ganache.
Sellest kogusest saad 5 küpsist.
Küpsistele läheb vaja:
125 g võid, toatemperatuuril
1 tl vanillisuhkrut
100 g jahu
30 g musta kakaopulbrit
45 g tuhkruhkrut
15 g maisitärklist
0,25 tl soola
ca 50 g röstitud, soolatud India pähkleid (hakitud)
Maapähkli Ganache jaoks läheb vaja:
50 ml vahukoort
65 g valget šokolaadi
35 g maapähklivõid (tükkidega)
Kuumuta ahi 160 C juurde ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Vahusta või ja lisa vanillisuhkur ning sega ühtlaseks. Sega kausis jahu, must kakao, tuhksuhkur, sool ja maisitärklis. Lisa kuivainete segu vahustatud võile ja sõtku ühtlaseks taignaks.
Jaga tainas 10-ks võrdseks osaks ning veereta need pallikesteks. Veereta palli tükeldatud India pähklite sees (taignapallid ei pea olema ühtlaselt kaetud pähklitega).
Pane pallikesed ahjuplaadile ning vajuta need lamedaks – näiteks käega.
Küpseta ahjus ca 20-25 minutit. Võta küpsised ahjust ja lase neil täielikult jahtuda.
Kui küpsised on ahjus valmista Ganache. Pane vahukoor väikesesse potti ja lase keema tõusta. Lisa tükeldatud šokolaad (mina kasutasin šokolaadinööpe) ja sega ühtlaseks. Lase segul jahtuda toatemperatuuril ca 10 minutit ja lisa siis maapähklivõi. Sega ühtlaseks ja pane segu pritskotti.
Lase Ganachel tahkuda pritskotis ca 90 minutit külmkapis enne kui seda kasutama hakkad.
Otsi välja ühesugused küpsised ja pane need paaridesse. Pritsi küpsiste vahele Ganache ning pane küpsised külmkappi tahkuma ca 60 minutiks enne serveerimist.