MUSTA LEIVATORT KODUJUUSTU JA SOOLAKARAMELLIGA

Jaga retsepti

Eesti sünnipäev on kohe-kohe käes ja sünnipäeval süüakse ikka torti.💙🖤🤍
Seekord tegin ühe täitsa teistmoodi leivatordi. Ja see tort ei ole soolane.

MUSTA LEIVATORT KODUJUUSTU JA SOOLAKARAMELLIGA
.
Vaja läks:
8 viilu @eestipagar musta leiba
100 g piima
100 g kreegimoosi
200 g kodujuustu
70 g hapukoort
70 g soolakaramelli

Kaunistuseks:
20 g hapukoort
Passioniviljaseemneid, marju
Rukkilille õielehti
Tordikülgede katmiseks leivapuru

1. Lõika leivaviiludelt koorikud ning ürita saada leivaviilud võimalikult ühesuuruseks.
2. Laota kaks leivaviilu alusele kõrvuti ning pintselda leivaviilud piimaga.
3. Määri leivaviiludele 1/3 moosist ja moosile 1/3 kreemist. Kreemi valmistamiseks sega omavahel kodujuust, hapukoor ja soolakaramell.
4. Kata kreem leivaviiludega, pintselda leivad uuesti piimaga ning lisa uuesti moos ja kreem. Korda sama tegevust veel üks kord, kuni tordi pealmiseks kihiks on piimaga immutatud leib.
5. Määri tordile viimaseks kihiks 20 g hapukoort ning aseta tort külma ca 24 tunniks.
5. Järgmisel päeval võta tort külmkapist ja kata tordi küljed purustatud leivaga. Kaunista tort ja serveeri.

PALJU ÕNNE ARMAS EESTI!🇪🇪

 

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.