Mida muud on põhapäeva õhrul teha kui küpsetada moosipirukaid ja nostalgilisi kurepesi.
Taigna koostisosad:
25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
moosi, mis püsib piruka sees
Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Rulli taigen lahti ja vormi neist moosipirukad. Osast taignast võid keerutada nostalgilisi kurepesi. Küpseta pirukaid ja kurepesi kuumas õlis ning aseta need peale küpsetamist käägipaberile, et eemaldada liigne õli. Sõelu peale tuhksuhkur.