Moosipirukad ja kurepesad

Jaga retsepti

Mida muud on põhapäeva õhrul teha kui küpsetada moosipirukaid ja nostalgilisi kurepesi. 

Taigna koostisosad:

25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
moosi, mis püsib piruka sees
Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.

Rulli taigen lahti ja vormi neist moosipirukad. Osast taignast võid keerutada nostalgilisi kurepesi. Küpseta pirukaid ja kurepesi kuumas õlis ning aseta need peale küpsetamist käägipaberile, et eemaldada liigne õli. Sõelu peale tuhksuhkur.





vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: