Mie Goreng

Jaga retsepti


Todireis on jõudnud Indoneesiasse ja ma mõtlesin pikka aega mida valmistada. Mie Goreng ehk Indonesia stiilis nuudleid on kerge valmistada ja need näevad välja väga maitsvad.
Niisiis proovime!
Retsepti idee on pärit siit:
https://recipesaroundtheworld.com/recipes-from-around-the-world-mie-goreng-indonesian-fried-noodles-f537206aa1e


Koostisosad:
1 tl värsket küüslauku, peeneks hakitud
50 g porgandit, viiluatatud õhukeseks
1 väike tšillikaun, peeneks hakitud
50 g sibulat, hakitud
1 sl sambal oelek maitseainet
250 g munanuudleid, keedetud ja nõrutatud
2 sl õli
2 muna, lahti klopitud
1 sl kecap manis (Indonesia magus sojakaste)
1 sl light sojakastet
1 sl austri kastet 
hakitud lehtpeterselli


Kuumuta wokipann kõrgel kuumusel. Lisa õli ja keeruta panni, et see kattuks õliga. Lisa sibulad, pruunista need kergelt ja tõsta kõrvale.



Lisa küüslauk ja tšilli, porgand. 



Lisa muna ja küpseta kergelt ning lisa ülejäänud koostisosad pannile. Prae mõned minutid, et maitsed avaneksid.


Lisa nuudlid ja sega need korralikult teiste koostisosadega. Küpseta kõrgel kuumusel, et osa nuudleid muutuksid krõbedaks. Lisa praetud sibul ja hakitud lehtpetersell.





vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis