Marokopärane peedisalat

Jaga retsepti

Suviselt värviline ja mõnusalt särtsakas peedisalat ei jäta kedagi külmaks.  Selle salati võid varem valmis teha ja hoida külmkapis enne serveerimist.

Salatis on kasutatud tsitruselist, vürtsköömeniga maitsestatud marokopärast salatikastet.

Retsept on mõeldud 2-3  sööjale.

Vaja läheb:

380 g keedetud peeti

pool punast sibulat

1 sl oliivõli

60 g värskelt pressitud apelsinimahla

0,5 sl riivitud apelsinikoort

1 tl vürtsköömenit

1 tl suhkrut

Väike punt värsket piparmünti 

Kaunistamiseks tükeldamata piparmündilehti ja röstitud päevalille seemneid. 

 

Lõika keedetud peet tükkideks (ca 2*2 cm) ja haki punane sibul peenikesteks ribadeks. 

Sega kausis apelsini mahl ja apelsini koor, oliivõli, vürtsköömen ja suhkur. Sega ühtlaseks.

Sega suures kausis tükeldatud peedid, hakitud punane sibul, hakitud piparmündilehed ja salatikaste. Enne serveerimist kaunista salat mündilehtede ja röstitud päevalilleseemnetega.

 

 

vaata veel:

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks