Suviselt värviline ja mõnusalt särtsakas peedisalat ei jäta kedagi külmaks. Selle salati võid varem valmis teha ja hoida külmkapis enne serveerimist.
Salatis on kasutatud tsitruselist, vürtsköömeniga maitsestatud marokopärast salatikastet.
Retsept on mõeldud 2-3 sööjale.
Vaja läheb:
380 g keedetud peeti
pool punast sibulat
1 sl oliivõli
60 g värskelt pressitud apelsinimahla
0,5 sl riivitud apelsinikoort
1 tl vürtsköömenit
1 tl suhkrut
Väike punt värsket piparmünti
Kaunistamiseks tükeldamata piparmündilehti ja röstitud päevalille seemneid.
Lõika keedetud peet tükkideks (ca 2*2 cm) ja haki punane sibul peenikesteks ribadeks.
Sega kausis apelsini mahl ja apelsini koor, oliivõli, vürtsköömen ja suhkur. Sega ühtlaseks.
Sega suures kausis tükeldatud peedid, hakitud punane sibul, hakitud piparmündilehed ja salatikaste. Enne serveerimist kaunista salat mündilehtede ja röstitud päevalilleseemnetega.