Mõnus tort, mis väärib järgi tegemist 😊
Koogipõhjad:
50 g tumedat suhkrusiirupit
25 g suhkrut
1 muna
70 g Alma Eesti võid
0,25 tl soodat
200 g jahu
2 tl piparkoogimaitseainet
näpuotsaga soola
Kreem:
50 g suhkrut
2 topsi Alma Muah! koorejogurtit mandariini-kaneeliküpsise 380g
Kaunistuseks:
4 mandariini
1 spl mett
tüümiani oksakesi
Sega siirup, suhkur ja munad ning aseta kauss koos seguga vesivannile.
Kuumuta ja sega kuni suhkur on sulanud
Lisa kaussi või ja lase võil sulada.
Lisa kaussi sooda, sega ning jäta segu jahtuma.
Lisa sool, jahu ja piparkoogimaitseaine ning sõtku taignaks.
Jaga taigen seitsmeks võrdseks osaks. Joonista küpsetuspaberile 20 cm läbimõõduga ring (kasuta selleks 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja). Rulli taigen küpsetuspaberil ühtlaseks- ringikujuliseks (jälgi paberile joonistatud ringi). Lõika ära taigen, mis läheb üle joonistatud ringi servade ja küpseta see pärast eraldi, et saaksid koogile kaunistamiseks puru.
Küpseta koogipõhju 200 C juures ca 4 minutit, kuni põhjad on kergel pruunikad.
Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga.
Mikserda toasoe toorjuust suhkruga ja lisa jogurt. Mikserda veel pisut, kuni jogurt ja toorjuust on segunenud.
Aseta koogivormi põhja küpsetuspaberi peale üks küpsetatud koogipõhi (kui see ei sobitu hästi koogivormi, siis võid servad pisut maha lõigata). Määri kreem ühtlaselt koogipõhjale ja aseta peale järgmine koogipõhi. Jätka kuni kõik kihid on koogivormis. Määri pealmisele kihile kreem ja kata see küpsetatud-purustatud koogipuruga.
Jäta tort külmkappi üleöö seisma, et kõik kihid oleksid mõnusalt läbi imbunud.
Järgmisel päeval eemalda koogivorm ja küpsetuspaber. Koogi kaunistamiseks pane mesi potti ja kuumuta kuni mesi on vedel, lisa kooritud ja sektoriteks jagatud mandariinid ning jälgi, et kõik need saaksid ilusti meega kaetud. Aseta mandariinid koogile ning kaunista tort tüümiani oksakestega.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga