Magustoit, mille inspiratsiooniks on Malva puding

Jaga retsepti


Malva puding on pärit Lõuna-Aafrikast. Leidsin internetist retsepti, mida muutsin vastavalt kodus leiduvatele koostisosadele. Originaalis on kasutatud aprikoosimoosi, mina asendasin selle õunamoosiga. Puding on eiti mahlane, kuna lisasin sinna ka virsikutükke ja peale küpsetamist on puding immutatud niinimetatud koore- ja võisiirupiga.

Sellest kogusest sain 6 väikest silikoonivormis küpsetatud pudingit.

Koostisosad:
1 muna
90g suhkrut
100 g jahu
1 tl õunamoosi
15 g sulatatud võid
0,5 tl soodat
pisut soola
1 tl äädikat
2 poolikut tükeldatud konserveeritud virsikut

Siirup immutamiseks: 
125 g vahukoort
60 g võid
75 g suhkrut
pisut soola

Virsikupüree serveerimiseks:
Pool purki konserveeritud virsikuid
Püreesta virsikud saumikseriga ühtlaseks.

Vahusta suhkur ja muna tugevaks vahuks. Lisa õunamoos ning sega ühtlaseks. Lisa äädikaga segatud sooda ja sool. Sega taigna hulka või ja jahu.

Lisa taigen ettevalmistatud silikoonivormi aukudesse ja aseta igasse auku taigna sisse mõned tükid virsikut. Küpseta 180 C juures ca 30 minutit.

Samal ajal valmista siirup. Kuumuta vahukoor, suhkur ja või ühtlaseks siirupiks. Maitsesta vähese soolaga.

Torka valmis küpsetatud ja veel soojadesse pudingitesse väikesed augud ja immuta pudingeid siirupiga. Lase jahtuda ja serveeri koos konserveeritud virsikutest valmistatud püreega.

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50